Brandveiligheid bestaat uit drie elementen: B (Bouwkundig), I (Installatietechnisch) en de O (Organisatorisch), kortweg de BIO. Bedrijfshulpverlening (BHV) valt onder de organisatorische brandveiligheid en is nét zo belangrijk als de overige elementen van BIO.
BHV’ers zijn binnen 2 minuten na het ontstaan van een calamiteit ter plaatse en klaar om eerste hulp te verlenen, een brand te blussen of om te ontruimen. Zij onderhouden het contact met de hulpdiensten en zorgen ervoor dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. Het is dus van belang om goed getrainde BHV’ers in uw bedrijf te hebben.
Heeft u nog geen BHV cursus gevolgd? Begin dan met deze basiscursus.
Tijdens deze basiscursus leert u:
Eerst hulp
Brandbestrijding en ontruiming
Voordat u kunt deelnemen aan deze cursus, zal u uiterlijk 3 weken voor aanvang van de praktijkdag een e-learningcode toegestuurd krijgen. De e-learning doorloopt u en sluit u online af met een toets.
De praktijkdag zelf begint om 09.00 uur en eindigt om 17.00 uur.
Er is geen voorkennis vereist.
Voor de theorie maakt u een online toets. Aan de hand van praktijkoefeningen op de praktijkdag wordt bepaald of de cursist voldoet aan de eisen om een BHV-pas te ontvangen.
De BHV-pas wordt na de cursus toegestuurd.
Tesmo werkt alleen met docenten die geregistreerd zijn bij het Oranje Kruis, het NIBHV en de Nederlandse Reanimatieraad.
€ 235,- per persoon, inclusief lunch, e-learning en BHV-pas.
Tijdens de praktijkdag zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:
Eerste Hulp
In dit onderdeel leren cursisten slachtoffers beoordelen en behandelen volgens de eerste hulpbenadering.
In het onderdeel Niet-spoedeisende Eerste Hulp leren cursisten hoe te handelen bij uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen, wervelletsels en brandwonden.
In Spoedeisende Eerste Hulp komt het leren reanimeren en het gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en een hersenschudding.
Brandbestrijding en Ontruiming
In dit onderdeel leren cursisten in de praktijk een beginnende brand te blussen. Daarbij wordt er verschillende praktijksituaties nagebootst. In het theoriedeel komt aan de orde hoe een brand ontstaat en zich verder ontwikkelt.
Cursisten leren op welke wijze en met welke middelen een brand kan worden geblust. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. Verder in dit onderdeel aandacht voor o.a. de volgende punten:
Aangezien wij deze cursus bij u op de locatie geven, zal deze cursus toegespitst zijn op uw bedrijfsspecifieke risico’s en de restrisico’s uit de RI&E.
Indien wij deze cursus bij u op locatie verzorgen, spreken we van een maatwerkcursus. Elke onderneming is anders en heeft andere bedrijfsspecifieke risico’s. Neemt u met ons contact op voor een scherpe aanbieding.
1 dag
Fletcher Hotel Doorwerth
U ontvangt na afloop een BHV-pas
€ 235,- exclusief btw
Er is geen voorkennis vereist